Hva opplever Follo Kammerkor på tur?

Klikk her for å se et utvalg bilder fra korets turer i inn- og utland

Nord-Norge tur

Magiske Nord-Norge

Sommeren 2017 hadde koret en fantastisk tur til Målselv-området, Senja og Tromsø. Turen bø på fantastiske konsertopplevelser i grotta på Rundhaugen, Målselv kulturlåve og Ishavskatedralen i Tromsø. Været viste seg fra sin beste side på vår rundtur på Senja, hvor vi fikk nyte lokal mat og drikke i de vakreste omgivelser i Skalan. Klikk her (https://vimeo.com/228096064/46d73eb487) for å se film fra turen. Stor takk til Kjell-Einar Ofstad som står bak denne.

Bryggedans på Tjörn

St. Hans tur til Tjörn

I 2016 gjentok vi suksessen med St.Hans tur til Tjörn i Bohuslän. Også denne gangen holdt vi konsert på Sundsby Säteri. I tillegg sang vi på utegudstjeneste på den idylliske øya Åstol og fikk nok en gang oppleve skulpturparken Pilane. Det var en opplevelse å feire Midsommar på svensk vis med maistang, «Reven rasker over isen» og dans på brygga.

Terracina konsert 2015Sommertur til Roma og Terracina

Sommeren 2015 besøkte Follo Kammerkor Italia sammen med KORiOSLO. En strålende opplevelse hvor vi sang under messen i Basilica Santa Maria Maggiore i Roma, vi hadde konsert i idylliske Fossanova og på torget i Terracina. Med på turen og konsertene var også fiolinisten Mette Sollie Steen fra Kringkastingsorkesteret.

Seminar i HolmsbuSeminar

I januar hvert år reiser vi på seminar. Da får vi muligheten til å øve mange timer i strekk, og ikke minst er det sosialt og veldig hyggelig. Vi gjør dette gjerne i hyggelige omgivelser, og i 2016 var vi på Holmsbu Bad og Fjordhotell. Her skuer vi ut over Drammensfjorden mens vi synger.

Tjörn solnedgang

St. Hans på Tjörn

I 2014 feiret vi svensk Midtsommer på øya Tjörn på den svenske vestkysten. Koret holdt konsert på Sundsby Säteri, deltok på musikkgudstjeneste i Stenkyrka kirke, opptrådte på Kyrkesund brygge Vi nøt god mat og drikke og fikk kulturell inspirasjon i Pilane skulpturpark og akvarellmuseet i Skärhamn.

KrakowKrakow med konsert i saltgruvene

I 2013 reiste koret en langhelg i mai til Krakow. Her sang vi blant annet på messe i den vakre Mariakirken og i Saltgruvene – 135 meter under bakken. Koret hadde også en madrigalkonsert i borggården på Wawel slottet.

OdessaOdessa – kan koret helbrede?

Sangere fra Follo Kammerkor og KORiOSLO besøkte i 2012 Odessa i Ukraina sammen med Ski-komponisten Morten Gaathaug. Koret sang i byens filharmoniske konserthall og opplevde den fantastiske gode akustikken i Maria Himmelfartskirken.
Klikk her for å lese avisartikkelen om kvinnen som opplevde at smertene forsvant fordi koret sang så vakkert.

Italia - Madonna Della CoronaGardasjøen: En smak av sommer i oktober

Sammen med KORiOSLO tok vi i 2010 turen til den idylliske byen Torri Del Benaco ved Gardasjøen i Italia. Vi sang under messen i kirken Madonna Della Corona, som er bygget i en bratt klippevegg, hvor fjellet danner kirkens innerste vegger. I tillegg opplevde Verona, sang i Sirmione, badet i den krystallklare Gardasjøen og smakte på vinen i Valpolicella. Det største var likevel for mange å synge under messen i den berømte Markus basilikaen i Venezia.

Sæby kirkeSæby – en dansk idyll

Et steinkast unna Fredrikshavn ligger idylliske Sæby, som koret besøkte i juni 2009. Der hadde vi konsert i Sæby kirke og Sæby Skov, og for øvrig nøt god mat og drikke i den hyggelige småbyen.

Vox Norvegiae i KinaDen store Kina-reisen

I 2008 hadde koret sammen med KORiOSLO en eventyrlig tur til Kina, med gjenvisitt hos koret fra Indre Mongolia som besøkte oss året før. Vi opplevde Beijing få dager før OL, med synging på fredskonsert og besøk i Den forbudte by. Vi sang i dryppstensgrotte, gikk på den kinesiske mur og bodde i telt (jurt) på de mongolske stepper. Eksotiske opplevelser vi sent vil glemme!